Iltapäivätreffit: Kiinnostaako Helsingin menneisyys? – Poimintoja Helsingin historiaa käsittelevästä tietokirjallisuudesta
Helsingin kaupunginmuseossa, Aleksanterinkatu 16, kokoonnutaan keskiviikkoiltapäivisin Iltapäivätreffeille. Helmikuussa muistellaan koulun käsityötunteja ja poimitaan vanhoista käsitöistä ideoita uusiin. Maaliskuussa keskustellaan Helsinkiin liittyvästä kirjallisuudesta.
Oletko eläkkeellä, opiskelija, vuorotöissä tai muuten vain vapaalla iltapäivisin? Iltapäivätreffeillä voit tulla kaupunginmuseoon viihtymään, rentoutumaan ja jutustelemaan inspiroivassa ympäristössä ja samalla osallistua työpajoihin, muisteluhetkiin ja tietoiskuihin. Treffeillä on kuukausittain vaihtuva teema, ja jokainen kerta on erilainen. Iltapäivätreffeille on vapaa pääsy, kuten museoon aina, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Mukaan voi tulla kuka tahansa, jolla on iltapäivisin aikaa.
Iltapäivätreffit maaliskuussa: Helsinki kirjallisuudessa
Maaliskuun Iltapäivätreffeillä keskustellaan Helsinki-kirjallisuudesta – sekä rakastetuista klassikoista että vähemmän tunnetuista romaaneista ja tietokirjoista. Jokainen on tervetullut kertomaan omista lempiteoksistaan ja kuulemaan muiden lukukokemuksia. Tutkija Eva Packalén ja museolehtori Anna Finnilä alustavat lyhyesti ja johdattelevat keskustelua.
ke 1.3. klo 14–15.30 Iltapäivätreffit: Rinkelitytöstä Appelsiininsiemeneen – esimerkkejä vanhemmasta Helsinki-kaunokirjallisuudesta
Kaunokirjailijat kuvasivat kaupungin nopeaa muutosta puutalokaupungista pieneksi metropoliksi ja ihmiskohtaloita modernisoituvan kaupungin pyörteissä.
ke 8.3. klo 14–15.30 Iltapäivätreffit: Minä paljasjalkainen – esimerkkejä uudemmasta Helsinki-kaunokirjallisuudesta
Yhteiskunnallinen valveutuminen, lähiöasuminen ja elämänmeno kasvavassa kivikaupungissa kuvastuvat sodanjälkeisessä kirjallisuudessa.
ke 15.3. klo 14–15.30 Iltapäivätreffit: Kiinnostaako Helsingin menneisyys? – Poimintoja Helsingin historiaa käsittelevästä tietokirjallisuudesta
Helsingin historiaa tutkitaan jatkuvasti. Ensimmäiset tutkimukset ilmestyivät jo 1700-luvulla, ja esimerkiksi Helsingin kaupungin historiatoimikunta jatkaa arvokasta julkaisutyötä.
ke 22.3. klo 14–15.30 Iltapäivätreffit: Rikollinen Helsinki – esimerkkejä Helsinkiin sijoittuvista dekkareista
Kaupungin varjot ovat aina kiinnostaneet suuria lukijakuntia. Tämän ovat huomanneet mm. Mika Waltari, Matti Yrjänä Joensuu, Harri Nykänen ja Virpi Hämeen-Anttila.
Yhteyshenkilöt
Käsityöt: työpajaohjaaja Aino Vila, aino.vila@hel.fi tai 040 5072 874
Kirjallisuus: tutkija Eva Packalén, eva.packalen@hel.fi tai 040 3347 015