Helsingin kaupunginmuseo ja uusi Kaupunkiruokaa-näyttely avautuvat 1.6.
Helsingin kaupunginmuseossa avataan museon ovien avautuessa 1.6. uusi, ympäristöjärjestö Dodon kanssa yhteistyössä toteutettu, urbaania kaupunkiviljelyä sekä ruoantuotannon historiaa ja tulevaisuutta esittelevä Kaupunkiruokaa-näyttely. Museon neljänteen kerrokseen sijoittuva näyttely muuttaa kaupunginmuseon vehreäksi keitaaksi ja esittelee samalla katsojalle kysymyksen: Voivatko kaupungit olla edelläkävijöitä luomassa uudenlaista, kestävämpää ruoantuotantoa? Museon sisäpihalle avautuva Kasvattamo on innovatiivinen kaupunkiviljelmä ja tekemisen keskus, jonka vaiheita yleisö pääsee seuraamaan viljelykauden aikana. Näyttely levittäytyy myös museon ulkopuolelle: nuorten kaupunkilaisten kanssa elokuussa toteutettavat satelliittiteokset opastavat kaupunkiruoan äärelle Malmilla ja Itäkeskuksessa.
Kaupunginmuseon jatkuvista näyttelyistä yleisölle avataan Helsingin valitut palat -näyttely. Lasten kaupunki- ja Aikakone-näyttelyt ovat toistaiseksi suljettuja.
Helsingin kaupunginmuseo haluaa jatkuvasti parantaa kävijäkokemusta ja on uudistanut asiakastiloja kiinniolon aikana. Museokauppa on löytänyt uudet kompaktit tilat pääsisäänkäynnin yhteydestä ja vanha kauppatila on muuntunut avoimeksi Sauna-teemaiseksi asiakastilaksi. Uudessa asiakastilassa voi rentoutua ‘yleisen saunan lauteilla’ tai katsella Helsinki-aiheisia lyhytelokuvia.
Helsingin kaupunginmuseo on avoinna 1.6. lähtien ma–pe klo 11–19 ja la–su klo 11–17. Helsingin kaupunginmuseoon on aina vapaa pääsy.
-
Siivoustalkoot osana ympäristöohjelmaaTyön alla -blogi
-
Lähde kesäretkelle HelsinkiinUutiset