Kaupunkipyöräilyn onni museoon
Kolmannen kaupunkipyöräkauden päättyessä Helsingin kaupunginmuseo kerää muistoja kaupunkipyöristä verkkokyselyllä. Kysely on osa suomalaisten museoiden tallennus- ja yhteistyöverkosto TAKOn Onni museoon -nykydokumentointitempausta.
Polkupyöräliikenne on olennainen osa viihtyisää, turvallista ja elinvoimaista kaupunkia. HSL:n vuodesta 2016 toiminnassa ollut kaupunkipyöräjärjestelmä on osa Helsingin kaupungin visiota olla maailman paras kestävän liikkumisen metropoli. Kaupunkipyörien suosio on ollut nousujohteista jokaisen kauden päihittäessä edellisen ennätykset niin tehtyjen matkojen kuin kaupunkipyörien ja pyöräasemien määrienkin suhteen. Kaupunkipyöriä on tervehditty paitsi suurena edistysaskeleena kaupunkikulttuurille ja ekologisuudelle myös luontevana osana pääkaupunkiseudun joukkoliikennejärjestelmää.
Pyöräilevä kaupunkilainen on onnellinen! Helsingin kaupunginmuseota kiinnostavat onnentäyteiset muistot ja käyttökokemukset kaupunkipyörien tiimoilta. Onnella on kääntöpuolensa, joten yhtä tervetulleita ovat muistot toistuvasti tyhjistä pyöräasemista tai epäoikeudenmukaisista viivästysmaksuista.
Sekä julkinen liikenne että urbaani kaupunkikulttuuri kuuluvat Helsingin kaupunginmuseon tallennusalueisiin. Kyselyvastaukset tallennetaan anonyymeinä osaksi Helsingin kaupunginmuseon kokoelmia. Niitä voidaan hyödyntää Helsingin kaupunginmuseon julkaisu-, näyttely- ja tiedotustoiminnassa, myös sosiaalisessa mediassa.
Helsingin kaupunginmuseon Onni on keltainen kaupunkipyörä -verkkokysely löytyy täältä. Kysely on avoinna 12.11.2018 saakka.
Onni museoon -tempauksen tavoitteena on saada dokumentointiaineistojen lisäksi näkyvyyttä museoiden tekemälle nykyajan tallennustyölle. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaiset museot on haastettu yhteiseen tallennukseen.
-
Siivoustalkoot osana ympäristöohjelmaaTyön alla -blogi
-
Lähde kesäretkelle HelsinkiinUutiset